latinica  ћирилица
13/04/2019 |  09:32 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Делегација Српске са ММФ-ом: Позитивни економски показатељи

Делегација Владе Републике Српске истакла је у разговору са шефом Мисије ММФ-а у БиХ Мартином Петријем да су економски показатељи континуирано позитивни и да Српска има солидну основу да успјешно реализује циљеве дефинисане у Програму економских реформи у средњорочном периоду, али да је за њен пуни ефекат неопходно да што прије буде формиран Савјет министара БиХ.
Делегација Владе Српске на састанку са ММФ-ом у Вашингтону - Фото: СРНА
Делегација Владе Српске на састанку са ММФ-ом у ВашингтонуФото: СРНА

Током сусрета у Вашингтону, који је одржан у оквиру прољетне скупштине ММФ-а и Свјетске банке, делегација Владе Републике Српске је указала да су кључне области на које је Српска фокусирана, а у којима су већ примјетни помаци, јачање конкурентности и продуктивности привреде, уз истовремену борбу против сиве економије.

Наглашено је да ће се радити на одрживости здравственог система, ефикаснијем јавном сектору, побољшању демографске слике, европским интеграцијама и технолошком напретку Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

На састанку је разговарано о кључним политикама и реформама у Републици Српској и БиХ, које имају за циљ снажнији раст економије, стварање повољнијег пословног амбијента, те даљу фискалну и финансијску консолидацију.

У делегацији Владе Републике Српске су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић и савјетник премијера Далибор Томаш.

Током службене посјете Вашингтону, делегација Владе Републике Српске данас ће разговарати са Сирилом Милером, регионалним потпредсједником Свјетске банке за Европу и Централну Азију.