latinica  ћирилица
13/04/2019 |  11:17 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Вучић: Неће бити дозвољено насиље и блокада институција

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да се данашњим протестом дијела опозиције пред Скупштином Србије у Београду неће ништа постићи, али да нико неће дозволити насиље и блокаду појединих мјеста.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

- Неће постићи ништа сем вике, дреке и буке. Ја ћу данас бити на свом радном мјесту и жао ми је што су ноћас приређивали насиље одборницима које је изабрао народ - рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Коментаришући то што су присталице Савеза за Србију током ноћи избациле одборнике СНС-а из зграде Скупштине општине Стари Град, Вучић је рекао да ти одборници никога нису угрожавали, те да су на њих послали хулигане и батинаше.

- Наши посланици и одборници сједе и чувају институције. Ти људи показају да се демократским путем супростављају насиљу - рекао је Вучић.

Вучић је изразио забринутност због мотки пронађених у Основној школи "Дринка Павловић" у близини Скупштине Србије, те оцијенио како је очигледно да је требало да служи за напад на лидере Савеза за Србију да би се представили као жртве.

Он је рекао да је полиција по дојави изашла на лице мјеста.

Полиција је рано јутрос у дворишту Основне школе "Дринка Павловић" у Косовској улици у Београду, у близини Скупштине Србије, гдје ће бити одржан протест Савеза за Србију, пронашла пуну торбу дрвених палица за које се сумња да су их синоћ сакрили учесници протеста да би их искористили за изазивање нереда на данашњем скупу.

Према незваничним информацијама, план је био да једна група, коју је за озбиљну своту новца ангажовао Савез за Србију, овим палицама нападне учеснике протеста да би се приказали као жртве и да би се изазвали нереди и сукоби на улици.

Осим дрвених палица у торби су пронађене хируршке рукавице и маске које је требало да послуже у скривању отисака и нападача.

Полиција је покренула истрагу и обавила увиђај.