latinica  ћирилица
13/04/2019 |  12:03 | Аутор: Б92

Јокић: Сањам шампионски прстен, освојићу га

Никола Јокић и Денвер у ноћи између суботе и недјеље од 4.30 почињу плеј-оф серију утакмицом против Сан Антонија.

Нагетси су послије 82 утакмице у сезони освојили друго мјесто на табели западне конференције и играју са седмопласираним Тексашанима.

Јокић је уочи утакмице поручио да је веома узбуђен јер је и за њега, као и за све у овом тиму Денвера, плеј-оф потпуно ново искуство.

- Питам се, како ће све изгледати? Нико од нас то не зна. Не знамо шта ће се догодити. Али опет, мислим да је то утакмица као и свака друга. То је кошаркашки меч и не може се претјерано разликовати од претходних утакмица - једноставно резонује центар Денвера.

Грег Попович је стари лисац и ко зна какве ће све трикове употребити како би избацио из колосјека играче Денвера у "Пепси центру". Јокић и Џамал мареј немају искуства у пост сезони.

- Да будем искрен, очекује све. Да играју директно, да поред мене ставе неког нижег играча, а онда да ме удвајају са високим. Стварно на све сам спреман - признао је Никола.

Џамал Мареј је рекао да очекује меч високог интензитета, а тренер Денвера Мајкл Малоун се нашалио упоредивши себе и Грега Поповича рекавши како је Грег као Мајк Тајсон у односу на њега у овом судару.

Јокић је доласком у Денвер остварио многе сновем, али каже да не престаје да сања.

- Заљубио сам се у кошарку, вјероватно због моје браће. Они су ме натјерали да се заљубим у њу! Стварно нисам ни замишљао да ћу играти НБА. Када сам дошао овдје, рекао сам себи да ћу бити најбољи што могу. На терену не радим ништа другачије од онога што сам радио када сам био млађи - каже Јокић.

Има нешто што посебно воли да ради.

- Рецимо, волим да асистирам. Ако све играче укључиш у игру у нападу, онда ће сви желити да буду добри и у одбрани, играће једни за друге. Тако је то, асистенција чини двојицу срећним, кош једног.

За крај, открио је да има велики сан.

- Радио сам толико да бих дошао овдје. Освојићу прстен. То је мој коначни циљ - закључио је Јокић.


НБА плеј-оф
недеља:
02.00 Голден Стејт - ЛА Клиперс
04.30 Денвер - Сан Антонио
19.00 Бостон - Индијана
21.30 Портланд - Оклахома