latinica  ћирилица
13/04/2019 |  12:31 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Приједор: Међународна улична трка 15. маја

Традиционална 26. Међународна улична трка "Приједор 2019" биће одржана 15. маја, а њен промотер биће Рифат Зилкић, познати атлетски тренер из Новог Пазара, саопштено је из приједорске Градске управе.
Приједор: Сједница Организационог одбора - Фото: СРНА
Приједор: Сједница Организационог одбораФото: СРНА

Зилкић је тренер, између осталих, Амеле Терзић, Елзана Бибића, Теодоре Симовић, односно приједорских побједника ранијих трка чиме је постао најтрофејнији тренер ове међународне атлетске манифестације.

Ова атлетска трка налази се у календару такмичења Атлетског савеза Српске и БиХ и већ 16 година у календару Европске атлетске асоцијације.

Из Организационог одбора, на чијем челу је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, очекују да ће ова манифестација под мотом "Волим Приједор" окупити велики број такмичара, као и масовно учешће приједорске омладине.

- Ове године ће бити одржано 30 трка и то од најмлађих цицибана и цицибанки из вртића, па преко ученика основних и средњих школа, до рекреативаца, ветерана и дјеце са посебним потребама. Сениори ће трчати 4.500 метара, а сениорке 2.000, док ће ову спортску манифестацију поново уживо преносити камере Радио-телевизије Републике Српске - наведено је у саопштењу.

Буџет трка је као и прошлогодишњи и износи 45.000 КМ, а наградни фонд је 16.000 КМ.

Организатор је Атлетски клуб Приједор, генерални покровитељ град Приједор, а покровитељ Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

Овај спортски догађај је дио манифестација којима се обиљежава 16. мај - Дан града Приједора.