latinica  ћирилица
13/04/2019 |  13:44 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Радојичић уручио десет "каприоло" бицикала

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас 10 "каприоло" бицикала учесницима акције "Баци лајк и освоји бајк", организоване у оквиру манифестације "Прољеће у Бањалуци".
„Баци лајк и освоји бајк“ (фото:banjaluka.rs.ba) -
„Баци лајк и освоји бајк“ (фото:banjaluka.rs.ba)

У акцији, која се одвијала путем Фејсбука, учествовало је више од 3.600 становника Бањалуке, а најсретнијих десет освојило је бицикла.

Радојичић је навео да су бицикли брендирани логом манифестација "Прољеће у Бањалуци", која обједињује стотињак забавних, музичких и спортских догађаја.

- Циљ је промоција здравог начина живота и чешћег кориштења бицикала као алтернативног начина превоза - рекао је Радојичић.

Радојичић је истакао да се активно ради на проширењу мреже бициклистичких стаза да би се промијениле устаљене навике у превозу, што би требало да доведе до што мањег кориштења моторних возила.

Он је подсјетио на систем градских бицикала "Бл бајк", који је покренут прошле године, те додао да ће овог прољећа, поред четири постојећа терминала, добити још једну станицу у насељу Обилићево.

Директор "Каприоло спорт" центра Срђан Вукобрат рекао је да су учесници акције добили бицикле овог бренда који се за тржиште БиХ производе у Бањалуци.

Сузан Бућан, која је добитница бицикла, сматра да би Бањалучани требало да се више окрену алтернативним начинима превоза.