latinica  ћирилица
13/04/2019 |  14:56 | Аутор: СРНА

У Подгорици 18. априла протест покрета "Заједно до слободе"

Власник Атлас групе Душко Кнежевић најавио је да ће у четвртак, 18. априла, у Подгорици бити одржан протест покрета слободних грађана "Заједно до слободе", чији је оснивач, и да ће се окупљенима обратити путем видео-бима.
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me) -
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me)

Кнежевић је на протест позвао синдикате, невладине организације, студенте, оштећене клијенте Атлас и ИБМ, све слободне грађане те, како је навео, праве опозиционе партије.

Он је навео да ће протест бити одржан у 19.00 часова испред Специјалног тужилаштва у центру Подгорице, као и да на тим окупљањима које организује његов покрет неће бити цензуре нити ситног политиканства и мешетарења.

- Техничке владе неће бити без континуитета протеста и притиска. Сви сте добродошли, Душко Кнежевић ће вам се лично обратити на скупу - навео је Кнежевић у писаној изјави достављеној Срни.

Он је најавио да ће се наставити износити нови докази о корупцији и криминалу актелне власти, као и имовини и тајним рачунима породице Ђукановић, "на чијем откривању раде међународни тимови финансијских експерата".

Кнежевић је најавио да ће Атлас група, с циљем наплате штете од државе црне Горе, са међународним клијентима "префинансирати" процес пред међународном арбитражом у Вашингтону за клијенте и запослене у банкама који су изгубили посао.

Он је истакао да је непријатно изненађен изјавама лидера организацје "97.000 - Одупри се" Џемала Перовића да неће подржати протест против актуелне власти који организује покрет "Заједно до слободе" .

Кнежевић је подсјетио да су протести почели након што је објавио снимак на којем бивши градоначелник Подгорице Миго Стијеповић ставља у џеп двије коверте у којима је укупно било 97.500 евра намијењених за предизборну кампању и куповину гласова у Зети.

Он је напоменуо да су активисти организације "97.000 - Одупри се" на прва четири митинга дијелили коверте као симбол протеста, као и да је та окупљања подржавао од почетка.

Кнежевић је истакао да не подржава ниједну политичку партију из опозиције, већ само уједињену опозицију и свој народ да се избори за слободу.