latinica  ћирилица
13/04/2019 |  15:50 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Конференција посвећена дигиталном маркетингу "Конверзија"

У Бањалуци се одржава дводневна Конференција посвећена дигиталном маркетингу под називом "Конверзија". Конференција је окупила више од 400 учесника и 26 стручњака из ове области, а циљ је размјена искустава и њихова примјена у пракси.

На конференцији ће бити представљене најновије технологије које су до сада најефикасије примјењиване на тржишту Балкана, а Бања Лука је, првенствено због свог географског положаја у регији одабрана као центар.

- Циљна публика нису почетници, већ експерти и ми покушавамо да регионално подигнемо стандард знања, квалитетом садржаја. Свакако да је примјењив на Балкану - каже Недим Шаровић, организатор Конференције о дигиталном маркетингу "Конверзија".

Република Српска заинтересована је за дигитални маркетинг, будући да платформе пружају нове могућности промовисања Српске и њених потенцијала, каже министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.

- Мислим да би оваквих скупова тебало бити што више, како у Бањалуци, тако и у Републици Српској, обзиром на цјелокупан програм даје одређену предност и даје један подстрек у нашем развоју и примјени информационих ехнологија које је Влада у 2019. години и покренула - истакао је Рајчевић.

Посебна тема је употреба дигиталног маркетинга у пословној заједници, а министарство заједно са Привредном комором и Унијом удружења послодаваца Српске намјерава да на тај начин промовише производе и прошири пословање и ван граница Српске. Градоначелник Игор Радојичић каже да је намјера да Бањалука постане регионални центар.

- Ако говоримо о модерним временима, онда морамо говорити и о савременим технологијама, дигиталној трансформацији и ИТ технологијама, а Бањалука има све предуслове да буде ИТ центар - напоменуо је Радојичић.

Стратегијом развоја града дефинисано је да Бањалука жели да постане паметни град, али да то подразумијева низ модерних апликација у саобраћају, администрацији, комуналним услугама. Дигитални маркетинг данас је глобална категорија и обухвата тржиште које се процјењује на око 100 милијарди долара.