latinica  ћирилица
13/04/2019 |  20:48 | Аутор: СРНА

Стефановић: Протест опозиције протекао мирно

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је данашњи протест опозиције у Београду протекао без инцидената.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је на протесту било око 7.300 људи у тренутку када их је било највише.

Он је навео да ће се предсједник Србије Александар Вучић изјаснити о захтјевима, који су, како оцјењује, "више него смијешни" и додао да је Вучић размишљао да ли да се обрати јавности, јер је протест најављен као највећи скуп опозиције икада.

- Пошто је чуо језик мржње, решио је да се не обраћа и не бави овим скупом - рекао је Стефановић.

Он каже да су се уочи данашњег дана у јавности пласирале неистине о томе да ће полиција блокирати путеве ка Београду, онемогућавати жељезнички и аутобуски саобраћај, хапсити лидере опозиције или слати тајну полицију међу демонстранте и организовати нереде, указујући да се ништа од тога није догодило.

Стефановић је рекао да се распитао у Београдској аутобуској станици и да је данас у Београд пристигло око 700 аутобуса, истичући и да ниједан воз није нити застао, нити успорио.

- Свако ко је желео да дође имао је могућност и начин да дође, али то је била кампања која је требало да направи припрему и покаже како су угрожени и да се нешто страшно спрема против њих - рекао је Стефановић.

Он је указао да се Народна скупштина и иначе штити и да је полиција деценијама у њој присутна, додајући да су јединице полиције данас дошле у складу са законом и позивом Народне скупштине.

- Шта је проблем у томе да полиција буде у парламенту и спречи да се спали зграда парламента? Десило се раније, спаљена је. Десио се и упад у РТС и нећемо никоме више то дозволити - поручио је Стефановић.