latinica  ћирилица
14/04/2019 |  09:49 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Од средстава Владе Србије градиће се дјечије игралиште у Вишеграду

Општина Вишеград у прошлој години од Владе Србије добила је 150.000 евра и та средства ће бити уложена у изградњу дјечијег игралишта и помоћног стадиона, рекао је Срни начелник ове општине Младен Ђуревић.
Младен Ђуревић - Фото: СРНА
Младен ЂуревићФото: СРНА

Ђуревић је навео да је то само дио средстава потребних за завршетак комплекса који ће садржавати и помоћни стадион са комплетном потребном инфраструктуром, паркингом, саобраћајницом, водом, струјом и расвјетом.

- Ми смо већ успјели да изаберемо извођача за два лота на том пројекту, а трећи лот подразумијева приступне саобраћајнице. Надамо се да ћемо ускоро добити извођача за трећи лот - рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да ће на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем предложити да општина Вишеград добије још средстава да би овај пројекат могао бити комплетно завршен.

Ђуревић је рекао да би изградња дјечијег игралишта требало ускоро да почне.

- За сву нашу дјецу и све оне који ће кориситити помоћни стадион и дјечије игралиште веома је битно што ћемо имати такав садржај. Наша дјеца су на првом мјесту и вјерујем да ће завршетком овог комплекса бити задовољна не само дјеца него и њихови родитељи - нагласио је Ђуревић.

Он је напоменуо да је прошле године са Вучићем у Требињу разговарано о пројектима који ће се реализовати у општинама са ове регије и додао да га радује што је Србија нашла могућности да помогне Републици Српској, те изразио увјерење да ће у додатним расподјелама средстава Вишеграду припасти одређени дио.

Ђуревић је подсјетио да је Влада Републике Српске општини Вишеград прошле године одобрила средства за два врло важна пројекта, а то су завршетак изградње водовода Клашник-Прелово и за канализациону мрежу у насељу Околишта.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја, највјероватније у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине, бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско српско становништво.

Састанку би требало да присуствују и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.

Вишковић је рекао да би на састанку требало да буде ријечи о реализацији досадашњих пројеката и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката за које се већ сада праве планови.