latinica  ћирилица
14/04/2019 |  10:53 ⇒ 10:54 | Аутор: novosti.rs

Крилов на Коларцу

Један од највиртуознијих и најпознатијих музичара данашњице, онај кога је велики Ростропович истицао као једног од пет најбољих виолиниста свијета - Сергеј Крилов, у вечерас ће се на Коларцу (20 часова) поново сусрести са београдском публиком, на концерту у организацији ЦЕБЕФ.
Крилов на Коларцу  (Фото:Промо) -
Крилов на Коларцу (Фото:Промо)

Крилов ће предводити еминентни ансамбл из Виљнуса, Литвански камерни оркестар чији је умјетнички директор од 2008. године, и са којим ће извести најљепше композиције Чајковског ("Серенада"), Сарасатеа ("Андалузијска романса" и "Кармен фантазија") и Сен-Санса ("Интродукција" и "Рондо капричозо")

Као музички директор Литванског камерног оркестра, Сергеј Крилов радо преузима двоструку улогу солисте и диригента у широком репертоару, од барока до савремене музике, какав овај ансамбл његује већ шест деценија кроз наступе на свим континентима и сарадњу са легендарним умјетницима.

Крилов посвећује велики свог времена камерној музици, свирајући с пијанистима Денисом Мацујевим, Николајем Луганским, Итамаром Голаном, Михаилом Лифитсом, Бруном Канином и Борисом Березовским, а у већим камерним ансамблима с уметницима као што су Елена Башкирова, Јуриј Башмет, Максим Рисанов и Александар Књазев.