latinica  ћирилица
14/04/2019 |  13:04 | Аутор: Б92

Јокић: Не ради се само о појединцу (ВИДЕО)

Српски интернационалац Никола Јокић није био претјерано разочаран послије пораза Денвера у првом мечу плеј-оф серије са Сан Антонијом.
Никола Јокић - Фото: Getty Images
Никола ЈокићФото: Getty Images

Спарси су славили као гости у "Пепси центру" са 101:96, а Јокић је постигао трипл-дабл од десет поена, 14 скокова и 14 асистенција.

Ипак, то није било довољно да се побједи екипа тренера Грега Поповича, која има велико искуства у доигравању, за разлику од овог тима Денвера и Јокића, којем је ово било прво такво искуство.

- Без обзира на пораз мислим да смо урадили добар посао, налазили смо добре позиције за отворен шут, али неке нисмо погађали. Не ради се само о једном момку, геренално, сви смо били нешто слабији ту. То је био проблем, имали смо шутеве, али није нас ишло - признао је Јокић.

Додао је и да Сан Антонио није изненадио Денвер својим избором тактике.

- Радили су мање-више све што смо очекивали, били су агресивни, дуплирали нас, нису нас изненадили - додао је Никола.

Шут је био проблематичан за Денвер. Џамал Мареј је пред крај имао отворену позицију, али није погодио. Српског центра су питали да ли је паметно увијек бирати шут или ићи на акцију.

- Кад имате отворену позицију за шут, логично је да ћете шутирати. Можете и напасти, а да вам се догоди да неко остане три секунде у рекету, или да онда идете на офанзиван скок... Мислим, треба увијек шутирати кад имате прилику.

О Маријевом шуту кратко је рекао:

- Имао је отворену позицију, није погодио...Треба ићи даље".

Генерално, вејрује да битка са Спарсима тек почиње.

- Била је ово тешка утакмица, знали смо да може да буде тако. Увијек је тешко са њима, наши мечеви су обично тјесни резултатски. Чак и у Сан Антију смо ове сезоне на једном мечу губили са 16 или 18 поена разлике па смо се вратили - поручио је српски центар.

На питање колико му значи што је један од четири дебитанта у плеј-офу са трипл-дабл учинком у првом мечу, искрено је одговорио.

- Да будем искрен, не значи ми нимало. То је била само још једна утакмица и само зато што је прва не значи ми ништа - закључио је Јокић.