latinica  ћирилица
14/04/2019 |  16:12 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Велики пожар уништио пијацу "Аризона" - изгорјело 500 радњи, штета десетине милиона марака!

Велики пожар који је јутрос око три часа захватио пијацу "Аризона" у општини Градачац локализован је. Повријеђених, како је потврђено у полицији Тузланског кантона, нема. Штета је, међутим, огромна. У потпуности је изгорјело око 500 трговачких радњи, а вриједност робе, која се у њима налазила, мјери је десетинама милиона марака. Ово је други велики пожар у посљедне три године, који је оставио пустош на пијаци "Аризона".

Три године, три мјесеца и три дана, прошло је од прошлог пожара на градачакој пијаци "Арзиона", која је изграђена паралелно уз брчанску Аризону. Нихад Карић само је један од 500 трговаца, који је издржавао породицу, тргујићи на пијаци. Каже да је пожар уништио приходе и његовој и још двије хиљаде породица.

- Прошли пут смо се некако извукли. Помагали су нам пријатељи са стране, онда кредити, задуживање код пословних пријатеља. Сада не знамо како ћемо се извући из овога - прича Нихад Карић из Градачца.

Из управе пијаце наводе да су одмах по избијању пожара јутрос у 3.10 обавијестили и полицију и ватрогаце, али спаса није било. Штета је тотална. Постоји нада за оне, који су осигурали објекте и робу.

- Објекти од стране Д.О.О. Нове пијаце су били осигурани. Вјерујем да ћемо ту имати неку предност код осигурања. Јутрос смо контактирали осигурање па чекамо да видимо шта можемо користити од те полисе осигурања. А што се тиче власника радњи, знамо да су неки од трговаца имали осигурану робу - истиче представник Нове пијаце Енсар Мешановић.

 Из МУП-а Тузланског кантона истичу да су градачаким ватрогасцима у помоћ притекле колеге из Пелагићева и Брчког. Срећа у несрећи је што нема људских жртава.

- О догађају је обавјештен кантоланли тужилац, на лице мјеста изашли су службеници полције станице Градачац, као и ватрогасци из Пелагићева, Брчког и Градачца. Око 7 сати и 30 минута пожар је локализован - изјавио је Изудин Шарић, портпарол Полиције МУП-а Тузланског кантона.

Након потпуног гашења пожара, увиђај је обавио дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва и припадници МУП-а Тузланског кантона. О узроку пожара и материјалној штетити, тек треба да се утврди чињенично стање.