latinica  ћирилица
14/04/2019 |  20:39 | Аутор: СРНА

Вучић са Орбаном у Суботици: Билатерални односи на највишем нивоу

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан констатовали су вечерас у Суботици да су односи двије земље на највишем нивоу у заједничкој историји и да су засновани на међусобном разумијевању и повјерењу, као резултату вишегодишње сарадње.
Вучић са Орбаном у Суботици (Фото: Инстаграм/Будућност Србије) -
Вучић са Орбаном у Суботици (Фото: Инстаграм/Будућност Србије)

Саговорници су изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи, као и сарадњи у питањима од важности за цијели регион, саопштено је из Службе са сарадњу са медијима предсједника Србије.

Они су разговарали и о могућим новим мађарским инвестицијама у Србији, као и о конкретним мјерама за реализацију заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката, посебно о изградњи гасовода "Турски ток".

Вучић је захвалио и за отворену и снажну подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије.

Он се овом приликом извинио за неодговорне изјаве које су се чуле на јучерашњем скупу опозиције у Београду, о Мађарима, грађанима Србије, јер, како је рекао, "то није став већинске Србије, већ став дијела неодговорних и неозбиљних људи".

Разматрајући регионалну ситуацију, Вучић је Орбана упознао о застоју у дијалогу Београда и Приштине због увођења такса на српску робу.

Састанку су присуствовали и министри спољних послова Србије и Мађарске Ивица Дачић и Петер Сијарто.

У Суботици ће сутра бити одржана заједничка сједница влада Србије и Мађарске.