latinica  ћирилица
14/04/2019 |  21:15 | Аутор: РТС

Звезда поново боља од Будућности

Кошаркаши Црвене звезде, импресивном партијом коју је карактерисао готово нестваран проценат шута из игре, савладали су јш једном екипу Будућности (107:69) и повели су са 2:0 у финалу плеј-оф серије АБА лиге. Серија се сада сели у црногорску престоницу.
Црвена Звезда - Будућност (фото: Crvena zvezda mts) -
Црвена Звезда - Будућност (фото: Crvena zvezda mts)

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су подгоричку Будућност резултатом 107:69 (26:19, 28:18, 22:16, 31:15) и са 2:0 у серији одбранили домаћи терен у двије утакмице финала плеј-офа АБА лиге.

Тим Милана Томића, пети пут у сезони, из исто толико мечева, поново је убједљиво славио против шампиона Јадрана и стигао на побједу да му преотме титулу, али и да се врати у Евролигу.

Звезда је нанијела најтежи пораз Будућности у АБА лиги посљедњих година и са огромном дозом самопоуздања иде у Подгорицу на наставак серије.

Једини проблем за српски тим представља повреда Стратоса Перпероглуа, који је напустио терен у финишу треће деонице када је приликом поготка незгодно доскочио.

Управо је Грк са 17 поена био најефикаснији на мечу у дворани "Александар Николић", један мање дао је Кејси Риверс. Код гостију Немања Гордић је имао 11 поена.

Трећи меч на програму је у сриједу у Подгорици у хали Морача.