latinica  ћирилица
15/04/2019 |  09:26 ⇒ 10:24 | Аутор: СРНА

Јеринић: Приоритет - реконструкција подручне школе у Костајници

Реконструкција подручне основне школе у добојском насељу Костајница приоритетни је пројекат за град Добој који би требало да буде финансиран средствима Владе Србије, рекао је Срни градоначелник Борис Јеринић.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Јеринић каже да је, од свих школа на подручју града, објекат подручне школе у Костајници у најлошијем стању и да захтијева реконструкцију. 

- Иако то није у надлежности градске администрације, наша дјеца иду у ту школу и настојаћемо да кандидујемо тај пројекат - навео је Јеринић.

Он каже да би се, у зависности од дозначених средстава, могао кандидовати и пројекат наставка изградње фискултурне сале у Бољанићу. 

- Сходно могућностима и висини средстава, на састанку у Бијељини /званичника Српске и Србије са градоначелницима и начелницима локалних заједница из Српске/ предложићемо адекватне пројекте. Све што Влада Србије подржи биће добродошло и ми ћемо знати то цијенити и одужити се - нагласио је Јеринић.

Он је рекао да је након недавне посјете предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића Београду добио информацију да је прихваћен пројекат изградње Дневног центра за дјецу са посебним потребама при Основној школи "Милан Ракић" Руданка.

Јеринић је поздравио одлуку српске Владе и предсједника Србије Александра Вучића да издвоје средства за помоћ локалним заједницама у Републици Српској.

Он је подсјетио да је прошле године започета изградња фискултурне сале у оквиру Медицинске школе која је уврштена у план Владе Србије за помоћ општинама у Републици Српској у износу од 200.000 евра.

Јеринић је захвалио Влади Србије и за помоћ Добоју након мајских поплава 2014. године, када су донирана средства за обнову и реконструкцију Основне школе "Вук Стефановић Караџић".

Србија ће у овој години издвојити 9,3 милиона евра за финансијску помоћ локалним заједницама у Републици Српској, саопштено је након недавног састанка предсједника Србије Александра Вучића са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем у Београду.

У разговору је потврђено да ће бити настављена помоћ Србије пројектима у Српској, а договорено је да почетком маја у Бијељини буде одржан састанак званичника Српске и Србије са градоначелницима и начелницима локалних заједница из Српске на којем ће бити ријечи о реализацији пројеката које финансира Србија.