latinica  ћирилица
15/04/2019 |  11:38 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Изабрани вибер стикери Бањaлуке (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор компаније Проинтер ИТСС Бојан Вујић, уручили су данас награде побједницима конкурса за израду вибер стикера на тему Бањалуке.
Проглашени побједници конкурса за вибер стикере Бање Луке (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Проглашени побједници конкурса за вибер стикере Бање Луке (Фото:banjaluka.rs.ba)

Прво мјесто и новчану награду у износу од 1.000 КМ освојио је Срђан Зрнић, друго мјесто и новачану награду од 500 КМ освојиле су Александра Марић и Ирма Беширевић (тимски рад), док је треће мјесто и новчана награда у износу од 300 КМ припала Милијани Савановић.

Ово је, према Радојичићевим ријечима, још један вид промоције Бањалуке, пратећи изазове које намеће развој модерне технологије.

Фото: banjaluka.rs.ba

Захваливши се на одличним дизајнерским рјешењима на тему Бањалуке, Радојичић је указао да је посебан изазов за младе дизајнере било да осмисле аутентична рјешења, карактеристична за наш град.

- Ради се о сјајним рјешењима, која имају дух поруке из града. Сада нам, након проглашења побједника, слиједи формални дио процедуре у вези са укључивањем у апликацију Вибер, тако да се надам да ћемо већ у мају моћи да обавијестимо грађане да могу бесплатно преузети колекцију вибер стикера из Бање Луке – казао је Радојичић.

Израду стикера и унапређење постојеће Вибер заједнице града Бањалуке финансијски је подржала компанија Проинтер ИТСС.

Фото: banjaluka.rs.ba

Директор ове компаније Бојан Вујић казао је да им је драго што су имали прилику да дају свој допринос развоју постојеће Вибер апликације града Бања Луке.

- Сигуран сам да ће ови вибер стикери, као иновативан пројекат Градске управе, додатно промовисати Бању Луку као отворен град и, на одређен начин, употпунити и туристичку понуду – рекао је Вујић и истакао да је ово наставак друштвено одговорних активности, које компанија Проинтер проводи у локалној заједници у којој дјелује.

Првонаграђени Срђан Зрнић казао је да му је било част да учествује у овом позиву.

Фото: banjaluka.rs.ba

- Задовољство ми је да могу радити нешто што има везе са градом у којем сам рођен. Ово је врло интересантна акција Градске управе, како за суграђане тако и за оне који овдје долазе као туристи – казао је Зрнић истичући да су у стикерима које је урадио главни мотиви Врбас, дајак, Кастел, Господска улица, те бањалучки Борац.

Позив Града упућен креативцима, да путем јединственог дизајнерског рјешења представе свој град у форми вибер стикера, био је отворен од 15. марта до 5. априла. По истеку рока за пријаве, Комисија је изабрала три најбоља дизајнерска рјешења, која су инспирисана Бањом Луком, њеним знаменитостима, културно-историјским насљеђем, специфичностима, личностима, манифестацијама које се организују у граду, локалним изразима или реченицама.

Фото: banjaluka.rs.ba 

Град Бањалука је крајем прошле године покренула Вибер заједницу као још једну платформу за комуникацију са грађанима.

Овај нови канал комуникације омогућава суграђанима и свим заинтересованим да значајне и актуелне информације за град прате и путем вибера, као најчешће кориштене бесплатне апликације на нашем простору.