latinica  ћирилица
15/04/2019 |  12:20 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Требиње: Притисак на раднике да формирају "жути синдикат"

Савез синдиката Републике Српске саопштио је да директор Центра за газдовање кршом из Требиња Бранко Тасовац већ дуже врши притисак на раднике да, уз постојећу, формирају и паралелну синдикалну организацију, односно "жути синдикат".
Савез синдиката - Фото: РТРС
Савез синдикатаФото: РТРС

- Притисак на раднике, па чак и на чланове њихових породица је интензиван и свакодневан, а директор Тасовац је с тим циљем ангажовао шефа комерцијалног сектора овог предузећа и шефа Шумске управе из Билеће - додаје се у саопштењу Савеза синдиката.

Тасовац је, како се наводи, с циљем остваривања тих својих циљева, формирао и тим за оснивање "жутог синдиката" на чијем је челу "шеф правне службе, који већ увелико пријети радницима да ће остати без посла уколико не приступе новој синдикалној организацији".

Савез синдиката наводи да су "радници одлучни да не подлегну свакодневном мобингу, који се испољава кроз пријетње и разне врсте притисака", а да Тасовац "настоји да, страховладом и уз помоћ "жутог синдиката", прикрије злоупотребу функције и сумњиве работе, које су добро познате радницима".

- Тасовац већ дуже, што је посебно индикативно, робу и услуге набавља од рођакове приватне фирме под називом "Перон" из Требиња, а ту је и нереално приказивање трошкова гашења пожара и санација пожаришта због чега ће против њега ускоро бити поднесена кривична пријава - навео је Савез синдиката Српске.