X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
16/04/2019 |  08:16 | Извор: СРНА

Опрез - магла на подручју Приједора

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја, а у котлинама и уз ријечне токове видљивост је смањена због магле, која је најизраженија на подручју Приједора, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Изградња мини-хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници почиње данас, па ће бити измјењен режима саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод, привремених обустава саобраћаја има на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На подручју Федерације БиХ магла смањује видљивост у котлинама, уз ријечне токове, као и у вишим предјелима, а на планинским превојима учестали су одрони земље или камења.

Због веће количине прашине у тунелу "Врандук" на магистралном путу Зеница-Немила, путничка возила се тренутно преусмјеравају на регионални пут Зеница-Немила, док је за теретна возила на снази обустава саобраћаја.

Због минирања, саобраћај ће бити обустављан од 11.00 до 15.00 часова на дионици Шићки Брод-Сребреник у мјесту Потпећ.

Због одржавања тунела "1. март" на ауто-путу Зеница југ-Лашва, саобраћај је обустављен и преусмјерен на лијеву коловозну траку у двосмјерном режиму.

У току су радови на вијадукту "Бојник" на дионици ауто-пута А-1 Сарајево запад-Сарајево сјевер, гдје ће се до краја априла саобраћати успорено, једном траком.

Саобраћај је обустављен на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста на улазу у Бугојно. Путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија, а теретна возила изнад седам тона укупне масе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској, затворени су гранични прелази Иваница-Горњи Бргат и Нови Град-Двор, а прелазак је омогућен пјешацима и бициклистима.

На граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, због безбједносних разлога.

Ауто-мото савез Републике Српске пустио је у рад видео-камере на граничним прелазима Нови Град и Козарска Дубица, чиме је возачима омогућено да се посредством интернет станице www.амс.рс.com или мобилне андроид апликације АМС упознају о стању саобраћаја на тим граничним прелазима.

Возачи сада имају могућност да провјере стање саобраћаја на 10 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.