latinica  ћирилица
16/04/2019 |  08:36 ⇒ 08:44 | Аутор: РТС

Клиперси шокирали шампионе, Голден Стејт прокоцкао 31 разлике (ВИДЕО)

Највећи преокрет у историји плеј-офа НБА лиге у једном мечу направили су кошаркаши Лос Анђелес клиперса савладавши Голден стејт вориорсе са 135:131 у мечу у којем су губили са 31 разлике. Клиперси су изједначили серију на 1:1.
НБА - Клиперси - Фото: АП
НБА - КлиперсиФото: АП

Невјероватан меч одиграо се у "Оракл арени", гдеј је домаћа екипа Голден Стејта поново ушла у историју, на њихову жалост, поново по прокоцканој предности, поново су бројке биле 3 и 1.

 Нико није очекивао неизвјестан меч и луду завршницу, поготово не након што су "ратници" повели са 31 поен разлике средином треће четвртине. Веома расположени били су Кари, Дурент и дружина, али гости из Лос Анђелеса се нису предавали.

Клиперси су успјели да надокнаде највећи дефицит у једној утакмици у плеј-офу НБА лиге, великим пожртвовањем и залагањем, уз веома дисциплиновану игру у другом полувремену. У првом полувремену они су постигли 50, а у другом чак 85 поена.

Из посједа у посјед гости су успјели да топе предност ривала, да би она у посљедњем минуту износила само три поена. Тројком Шамета 15-ак секунди прије краја меча Клиперси су повели, да би се потом одбранили и потврдили побједу са линије за слободна бацања.

До побједе, Клиперсе је предводио маестрални Лу Вилијамс са 36 поена и 11 асистенција, 25 поена постигао је Херел, а 24 додао је Галинари.

Најефикаснији у редовима Голден Стејта били су Кари са 29 и Дурент са 21 поеном. 

Клиперси су изједначили у серији против Вориорса на 1:1, а серија се сели у Лос Анђелес. Први меч у "Стејплс центру" игра се у петак од 04.30 часова послије поноћи по нашем времену.