latinica  ћирилица
16/04/2019 |  11:12 | Аутор: СРНА

Градишка: Пронађена лабораторија за производњу дроге

Градишка полиција ухапсила је лице чији су иницијали Д.Б. /44/ из Бањалуке осумњиченог за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и крађу електричне енергије и природног гаса, а претресом куће и пратећих објеката које користи у мјесту Доњи Карајзовци пронађена је импровизована лабораторија за производњу дроге.
Доњи Карајзовци - импровизована лабораторија за производњу дроге - Фото: СРНА
Доњи Карајзовци - импровизована лабораторија за производњу дрогеФото: СРНА

Из Полицијске управе Градишка је саопштено да су њихови полицијски службеници јуче поступили на основу оперативне информације да се у мјесту Доњи Карајзовци у помоћном објекту налази импровизована лабораторија за производњу дроге сканк.

На основу наредбе Основног суда у Градишци обављен је претрес куће и пратећих објеката које користи осумњичени и пронађено је и одузето више од 500 саксија у којима се налазе остаци биљке који изгледом асоцирају на индијску конопљу, као и други предмети погодни за производњу, паковање и продају опојне дроге попут вентилатора, средстава за хемијску прихрану и цијеви за наводњавање, наведено је у саопштењу.

Ухапшени је осумњичен да је замјенио комплетан главни вод за електричну енергију и преспојио напајање са куће на помоћни објекат и неовлашћено користио струју.

Полицијска управа Градишка је о овом случају обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је дао налог да у редовној процедури буде достављен извјештај против осумњиченог.

У акцији је остварена сарадња са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијском управом Бањалука.