latinica  ћирилица
16/04/2019 |  12:24 ⇒ 21:39 | Аутор: СРНА

Све спремно за трку Београд-Бањалука

Све је спремно за одржавање бициклистичке трке Београд-Бањалука, на којој ће од 18. до 21. априла учествовати 176 бициклиста из 30 земаља, рекао је директор ове манифестације Владимир Куваља.

Куваља је изјавио новинарима у Бањалуци да ће старт 13. трке, која се одржава под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, бити 18. априла у 10.00 часова у Београду.

Он је рекао да ће прва етапа бити од Павловић моста код Бијељине, преко Зворника и Милића, до Власенице.

- Друга етапа стартује из Власенице до Брчког, па опет преко Милића и Зворника, затим Угљевика и Лопара и завршава се у Брчком. Караван се затим сели у Бијељину, одакле ће стартовати трећа етапа - навео је Куваља.

Он је додао да трећа етапа полази из Бијељине преко Брчког, Шамца, Модриче и Добоја, гдје је пролазни циљ и завршава се у Теслићу.

Куваља је нагласио да четврта етапа стартује из Прњавора, преко Дервенте, Српца и Лакташа и биће завршена вожњом шест кругова по Бањалуци 21. априла.

Помоћник министра за спорт Драган Јаћимовић рекао је да је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске ову трку раније уврстило у манифестације од посебног значаја за Српску, те додао да ће овогодишња бициклистичка трка имати и значаја у промоцији Српске, првенствено њених туристичких потенцијала.

Начелник бањалучког Одјељења за образовање, здравство, помладину и спорт Драган Бањац рекао је да је куриозитет ове трке то што се завршава у периоду када Бањалука обиљежава Дан града, те додао да је град спреман да дочека све госте и делегације ове манифестације.