latinica  ћирилица
16/04/2019 |  12:37 | Аутор: Агенције

Бајерн: Немамо толико новца за Мбапеа

Поставља се питање да ли неко може приуштити тај новац без уласка у финансијске проблеме, рекао је предсејдник Бајерна Ули Хенес.
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com) -
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com)

Кристијано Роналдо и Лионел Меси су тренутно најбољи фудбалери на свијету, а какао се чини ускоро би могли да добију насљедника. Млади Француз Килијан Мбапе наставља да пружа сјајне партије, те је интересовање клубова за његове услуге сваког дана све веће.

Нападач Пари Сен Жермена је најбољи стријелац Лиге 1, постигавши 27 голова у 26 утакмица и тако потврдио репутацију једног од најперспективнијих младих играча свијета.

Неки од најбогатијих клубова показали су интересовање за Француза, који је повезиван и са Реал Мадридом, који је наводно спреман да издвоји рекордну суму новца.

У фудбалском свијету није страно издвојити по неколико десетина милиона евра за одређеног играча, али предсједник Бајерна Ули Хенес истиче да Баварци нису спремни да плате освајача Мундијала у Русији.

- Ја бих одмах купио Мбапеа, одличан је играч. Али, ми немамо новца за њега. Не ради се о томе да ли је вриједан тог новца, једноставно ми га немамо. Поставља се питање да ли неко може приуштити тај новац без уласка у финансијске проблеме – рекао је Хенес.

Нагађања о цијени Мбапеа иду и преко 100 милиона евра, али Бајерн није спреман да издвоји ту суму. Нијемци су недавно платили 80 милиона евра за Лукаса Ернандеза, који је дошао из Атлетико Мадрида.

- Изненадио сам се што је тај трансфер толико критикован. Донедавно се говорило да Бајерн с опрезном политиком трансфера нема шансе за улазак у групу најбољих свјетских тимова, а сада се чуде што смо потрошили 80 милиона на играча - каже Хенес.