latinica  ћирилица
16/04/2019 |  14:42 | Аутор: СРНА

Ћурић: Свим гранама привреде пружити шансу за развој

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да су у прошлој години реализоване или покренуте знатне инвестиције које ће побољшати слику града, који жели да свим гранама привреде да шансу за развој.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Ћурић је, представљајући извјештај о раду градоначеника и Градске управе, рекао да су подржана укупно 32 програма за подршку породици, урађено је или је у току више од 50 инвестиција.

- Радили смо наводњавање у шта смо уложили шест милиона КМ, а затим веома битан пројекат водоснабдијевања, који је завршен. Десна обала Требиња је завршена у 2018. години укупне ввриједности око два милиона КМ, а почетком ове године радимо и лијеву обалу од око 2,2 милиона КМ - навео је Ћурић.

Говорећи о инвестицијама које је Влада Србије уложила у Требиње у износу од три милиона КМ, Ћурић је истакао да је овим средствима реализован низ пројеката од којих су најзначајнији изградња вртића Србија, те донација за изградњу Старог града и духовног центра у Мркоњићима, који треба да се реализује ове године.

Ћурић је рекао да се може очекивати ребаланс буџета града због тога што се очекује да ће приходи у градском каси због квара на Хидроелектрани Плат бити мањи за 1,5 милиона КМ.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Саша Борјан истакао је да је поразан податак из извјештаја који каже да је Требиње у протеклој години остало без једне мјесне заједнице.

- У прошлој години је рођено 450 беба, а умрло више од 800 људи - навео је Борјан, рекавши да је то довољан показатељ да млади одлазе, а да се они и који су остали ријетко одлучују да имају више дјеце, због лоших економских услова за живот.

Претходно је градоначелник положио заклетву пред одборницима, а усвојен је и извјештај о безбједности на подручју града од јула до децембра 2018. године.

Одборници разматрају и пословање свих јавних предузећа и установана подручју града, као и смањење плата појединим градским функционерима.