latinica  ћирилица
16/04/2019 |  17:48 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Вучић: Одлука о ванредним изборима након сусрета са Сијем и Путином

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће одлука о евентуалним ванредним парламентарним изборима бити саопштена послије разговора са кинеским предсједником Си Ђинпингом и предсједнком Русије Владимиром Путином.
Александар Вучић (фото: Tanjug / Sava Radovanović) -
Александар Вучић (фото: Tanjug / Sava Radovanović)

- Ако идемо на изборе, циљ је да побиједимо убиједљивије него икада, а побјеђујемо свакако - рекао је Вучић, лидер Српске напредне странке, обраћајући се на сједници проширеног састава Извршног одбора и Главног одбора СНС-а у Сава центру у Београду, након сједнице Предсједништва странке.

Вучић је поводом најаве дијела опозиције из Савеза за Србију да ће блокирати долазак људи на митинг у оквиру кампање "Будућност Србије" у Београду у петак, 19. априла, рекао да се у Србији поштује закон.

- Неће почети митинг у петак, неће почети док не ослободимо све путеве, макар два дана овде чекали у Београду. Ићи ћемо у сваки град и свако село. Нема шта истрпели нисмо, нема лажи који издржали нисмо. Слобода кретања је загарантована, а ми вам поручујемо - само пробајте да нас блокирате. Бандо фашистичка, фашизам неће проћи у Србији - рекао је Вучић.

Он је поручио опозицији да је добродошла у парламенту, гдје се води дијалог, али да Србија није њихова "фонтана жеља", и да ултиматуми и уцјене опозиције око Савеза за Србију "неће проћи".

Вучић је подсјетио да се захтјеви дијела опозиицје окупљене око Савеза за Србију односе само, како је рекао, "на тајкуне Ђиласа и Шолака, а ништа за народ".

Он је додао да опозицију не занимају веће плате, пензије, веће субвенције за привреду.

- Кажем им да можемо једино у парламенту да разговарамо, они кажу нећемо ни то. Е па ми на улици нећемо да разговарамо -  рекао је Вучић.