latinica  ћирилица
16/04/2019 |  18:11 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ о европским интеграцијама и приливу миграната

Предсједништво БиХ требало би сутра да разматра извјештај Савјета министара у техничком мандату о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ и информацију о стању у области миграција у БиХ у вези с повећаним приливом миграната у БиХ.
Чланови Предсједништва БиХ - Фото: РТРС
Чланови Предсједништва БиХФото: РТРС

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је на дневном реду редовне сједнице извјештај о имплементацији споразума о субрегионалној контроли наоружања, Анекса, један бе члан четири, Општег оквирног споразума за мир у БиХ и раду Субрегионалне консултативне комисије у 2018. години.

Пред члановима Предсједништва БиХ биће и извјештај о раду Министарства одбране у Савјету министара за 2018. годину, годишњи извјештај Централне банке БиХ за 2018. годину и извјештај о раду Агенције за обезбјеђење депозита за 2018. годину, те финансијски план за 2019. годину.

Биће ријечи и о извјештају Министарства правде у Савјету министара о раду Комисије за помиловање за период јануар-децембар 2018. године.

На дневном реду је позив предсједавајућем и члановима Предсједништва БиХ за учешће на састанку лидера Брдо-Бриони процеса који ће бити одржан 8. и 9. маја у Тирани.

Чланови Предсједништва размотриће приједлог одлуке о прихватању Другог амандмана споразума о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези Регионалног стамбеног програма и у вези с другим потпројектом Државног пројекта стамбеног збрињавања у БиХ, те приступању БиХ амандманима на Римски статут Међународног кривичног суда.