latinica  ћирилица
16/04/2019 |  22:44 ⇒ 14/12/2023 | 16:11 | Аутор: РТРС

ЛШ: Тадић послао "стару даму" у пензију, Барса на крилима Месија! (ФОТО)

Фудбалери Ајакса направили су још једно изненађење у Лиги шампиона, пласиравши се у полуфинале најелитнијег такмичења, пошто су у реван мечу четвртфинала савладали Јувентус у Торину (1:2). У другом мечу вечери Барселона је декласирала Манчестер јунајтед (3:0).

Ајакс и српски интернационалац Душан Тадић претплатили су се на скалпове "великана". Послије Реал Мадрида, "копљаници" из Амстердама скинули су склап и Јувентуса, и то поново бољом игром у гостима. Након 1:1 у првом мечу Ајакс је славио у Торину са 2:1 и тако се пласирао у полуфинале Лиге шампиона, гдје га чека побједник меча енглеских премијерлигаша Тотенхема и Манчестер ситија. 

Кренуло је добро по "стару даму", јер је Роналдо погодио главом послије корнера у 28. минуту, али кратко је трајала радост новог-старог шампиона Италије. Већ у 35. минуту хладнокрвно погађа Ван де Бек, а занимљиво да су оба поготка ишла на провјеру, али послије ВАР технологије, арбитар из Француске Клемен Тарпан је оба пута показао на центар. 

У наставку меча рапсодија Ајакса, који је поред гола Де Лихта главом у 67. минуту пропустио још неколико одличних прилика, а све је било у режији Тадића који је асистирао мајсторски својим саиграчима, који лопте које су имале очи, нису претворили у голове. Ипак, и поред тих промашаја, "копљаници су одиграли маестрално, рутински, и готово мирно привели меч крају за велико славље и пролаз даље. 

У другом мечу вечери на "Ноу Кампу" једносмјерна улица Барселоне у судару са Манчестер јунајтедом (3:0). Могло се и претпоставити послије 0:1 на "Олд Трафорду", да је каталонски гигант велики фаворит, што су они и потврдили у 90 минута реванша, али стекао се утисак да је све изгледало некако прелако, да су "црвени ђаволи" пали без испаљеног метка....

Два пута је погодио маестрални Лионел Меси  у 16. и 20. минуту, а тријумф је потврдио Кутињо у 61. минуту за сигуран пролаз Барселоне. 

У сриједу су на програму и преостале двије утакмице четвртфинала, састају се Манчестер сити - Тотенхем (0:1) и Порто - Ливерпул (0:2).