latinica  ћирилица
17/04/2019 |  08:20 | Аутор: РТС

Меч лопта за Звезду, посљедњи воз за Будућност

Кошаркаши подгоричке Будућности од 19.00 часова дочекују екипу Црвене звезде у трећем финалном мечу АБА Лиге. Будућност мора да побједи уколико жели да продужи финалну серију, док Црвена звезда има прву од три меч лопте.
Црвена звезда - Будућност (Фото: ABA leaguu/Buducnost Voli) -
Црвена звезда - Будућност (Фото: ABA leaguu/Buducnost Voli)

Звезда је више него убједљиво славила у прве двије утакмице у Београду. У првом мечу било је 19, а у другом 38 поена разлике за српског шампиона.

- Очекујем потпуно другачију утакмицу, разлике којима смо добијали претходне утакмице уопште нису фактор, нити играју улогу пред овај трећи меч. Будућност ће сигурно реаговати након два пораза и играће пред својим навијачима. Зато ћемо морати да одиграмо још јаче, паметније и да држимо концентрацију током цијелог тока утакмице. Понављам, као да је 0:0 у финалној серији и тако гледамо и трећи меч - рекао је тренер Звезде Милан Томић.

Будућност жели да промјени утисак из Београда и одбрани част на свом паркету, па је тренер црногорске екипе Јасмин Репеша изјавио да му осим квалитетних играча, требају и квалитетне особе.

- Увјерен сам да у домаћинској атмосфери можемо до побједе. Екипа мора да покаже реакцију, требају ми особе, а не играчи. Потребно је да се покаже имиџ и понос. Ко нема реакцију у овом тренутку нема ни понос, не може нигде да игра на свијету - изјавио је Репеша.

Џо Регланд ће након полуфиналне, пропустити и финалну серију, док се у прошлом мечу повредио и најбољи Звездин стријелац Стратос Перперголу. Грк је повредио лист десне ноге, због чега неће моћи да буде у саставу Звезде за меч у Подгорици.

Трећа утакмица финалне серије игра се од 19.00 сати у хали "Морача", чији је капацитет нешто већи од шест и по хиљада гледалаца и очекује се врела атмосфера.