latinica  ћирилица
17/04/2019 |  11:44 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Приједор: Изложба слика Мирослава Лазовића

У приједорском Музеју Козаре, отворена је ликовна изложба, Мирослава Лазовића "Слике". Ријеч је о умјетнику широког распона интересовања. Поред педагошке активности, бави се витражом, мозаиком и другим сликарским техникама, а штафелајно сликарство његова је примарна љубав.

У његовом сликарском опусу, евидентан је поетски распон од апстракције до фигурације. Овај скромни умјетник, каже да до сада није много дао сликарству, а у наредном периоду више ће се посветити примијењеној умјетности. У Приједору је изложио 13 дјела.

Лазовића стручњаци оцјењују као личност која је цијелим својим бићем посвећена умјетности. Прву самосталну изложбу имао је као гимназијалац а до данас, добио је и бројне награде.

- Он је један од ретких стваралаца данас који је оставио на десетине и мурала и витража и слика и много тога, не само на овим нашим просторима, него широм Европе - рекла је Оливера Вукотић историчар умјетности.

Директор Музеја "Козаре" Зоран Радоњић истакао је да оно што на прву пада у очи то је сликарски импулс који носи Лазовић.

Изложба слика Мирослава Лазовића, биће отворена до 11. маја.