latinica  ћирилица
17/04/2019 |  12:12 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Све спремно за други "Vivia Run & More Weekend" фестивал

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је ово министарство подржало одржавање "Vivia Run & More Weekend" фестивала, највећег овог типа у региону јер тако анимира грађане да се баве спортом, али истовремено промовише спортске и друге потенцијали Српске.
Конференција за новинаре - Фото: СРНА
Конференција за новинареФото: СРНА

- Промоција значаја спорта је један од приоритета ресорног министарства. То је један од разлога што смо пружили подршку организаторима Фестивала - рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци поводом Другог "Vivia Run & More Weekend" фестивала, који ће од петка, 19. априла, до недјеље, 21. априла, бити одржан у Бањалуци.

Она је навела да се очекује 7.000 учесника и 20.000 посјетилаца, те да се може рећи да је ово један од највећих догађаја ове врсте у Републици Српској.

Давидовићева је изразила задовољство што ће фестивал спорта, музике, едукације и забаве бити одржан у Бањалуци.

- Сви који желе имаће прилику да учествују, прије свега, у централној манифестацији - полумаратонској трци, затим у трци задовољства и једној од најмасовнијих - школској трци, али и оној најважнијој за нас бамбини трци. Ово је сјајан начин да анимирамо грађане да се баве спортом, али и да промовишемо све спортске и друге потенацијале које има Српска - нагласила је Давидовићева.

Директор "Vivia Run & More Weekend" фестивала Горан Ћорић рекао је да је све спремно за одржавање манифестације, те истакао да су у припреми имали значајну подршку Министарства породице омладине и спорта и Министарства просвјете и културе Српске, а навео је и добру сарадњу са бањалучким Факултетом за физичко образовање.

- Остварили смо и стратешку сарадњу са `Београдским маратоном`, а добили смо и стратешког партнера у Олимпијском комитету БиХ - рекао је Ћорић.

Радиславка Рачић, спортска директорка "RMC Banja Luka Half Marathon", који ће бити одржан у оквиру тркачког фестивала, рекла је да су учешће на овој спортској манифестацији потврдила 43 елитна тркача из скоро 30 земаља са три континента, те додала да ће ово ће бити једна од најбољих трка у региону.

- Од елитних тркача долазе Оливера Јевтић и Бојана Бјељац. Промотер наше трке је један од најбољих тркача свијета на 800 метара Амел Тука, а гости су и еминентни тркачи Дане Корица и Сњежана Пајкић, која је прошле године била наш промотер - рекла је Рачићева.

Шеф Одјељења за саобраћај у Градској управи Бањалука Славко Давидовић рекао је да ће на дан трке, у суботу 20. априла, од 8.30 до 13.30 часова бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића и у још неколико улица.

Он је навео и да ће већи број линија градског саобраћаја бити преусмјерен на алтернативне правце, те да ће од 19.00 до поноћи у центру града бити обустављен саобраћај због концерта пјевача Жељка Самарџића.

Организатор фестривала су "Support marketing centar Banjaluka ", Атлетски клуб "Бањалука", те "Run & More Community Team", а у оквиру фестивала предвиђено је и неколико концерата.