latinica  ћирилица
17/04/2019 |  12:27 | Аутор: Б92

Ђоковић: Не отписујте Федерера на Ролан Гаросу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у четвртак ће играти у мечу трећег кола на Мастерсу у Монте Карлу, али дотакао се и Федерера који се враћа на шљаку.
Ђоковић - Федерер - Фото: Getty Images
Ђоковић - ФедерерФото: Getty Images

Он ће се састати са побједником меча између Американца Тејлора Фрица и Аргентинца Дијега Шварцмана, али занимљиве су његове опсервације о повратку Роџера Федерера на турнире на шљаци.

Федерера нема у Монте Карлу, појавиће се тек касније, на Мастерсу у Мадриду. Без обзира што Швајцарац дуго није играо на најспоријој подлози, Новак каже да нико не смије да га отписује, чак ни на Ролан Гаросу.

- Федерер је недостајао тенису прошле сезоне када је ријеч о турнирима на шљаци. Мислим да људи ипак разумију зашто је одлучио да прескочи тај дио сезоне и ја такође добро разумијем зашто сада жели да игра. За наш спорт је дефинитивно боље када игра - сматра Ђоковић.

Новак је рекао да људи често неоправдано потцјењују игру Федерера на шљаци.

- Играо је ове године заиста одличан тенис. Дубаи, Индијан Велс, Мајами, освојио је двије од три титуле, играо у финалу у Калифорнији, то је заиста добар учинак. Наравно да је шљака другачија подлога, али лоптица у Индијан Велсу одскаче прилично високо, слично као на шљаци. Он се добро носио са тим високим одскоком током каријере, тако да не видим неки посебан проблем да игра на оваквој подлози. Увијек очекујете најбоље од њега - додао је Ђоковић.

На питање, да ли је Роџер кандидат и за титулу у Паризу одговорио је потврдно.

- Да ли је кандидат за титулу у Паризу? Мислим да јесте. Наравно, има веће шансе да освоји неки други Гренд слем, али сјетите се да је освојио и Ролан Гарос. Није играо прошле сезоне, али његов ниво игре је увијек висок. Изузев можда једне године када је промјенио рекет и био повријеђен, можда да сам свега два пута у ових 15 година видио да је играо десет до 20 одсто слабије. Зато ја очекујем да на свакој подлози буде међу најбољим и међу фаворитима - закључио је Новак.