latinica  ћирилица
17/04/2019 |  16:19 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик обезбиједиле стипендије за 70 студената и 20 постдипломаца

Пословодство Рудника и Термоелектране Угљевик потписало је уговоре о стипендирању са 70 редовних студената и 20 младих људи који ће стручно усавршавање наставити на мастер студијима. Стипендије мјесечно износе 170 КМ. Овим примјером, предузеће које је највећи произвођач струје у систему Електропривреде, показало је социјалну и друштвену одговорност.

- Ова стипендија много значи мени и мојим родитељима, који су незапослени. Живим у Дому и сходно томе могу да покријем одређене трошкове које носи студирање. Захваљујем се Руднику и Термоелектрани - истиче Станко Спасојевић, студент треће године Факултета техничких наука.

Чедомир Стојановић, генерални директор РиТЕ Угљевик навео је како је стипендирање студената идеална прилика да ово предузеће покаже како помоћи младе и успјешне људе под околностима гдје заједно радимо и живимо.

Недељко Костић, студент друге године Приородно-математичког факултета у Београду каже да ће износ стипендије у потпуности покрити трошкове студирања, обзиром да се његово школовање финансира са буџета.