latinica  ћирилица
17/04/2019 |  16:31 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Богданић: У позадини напада политички мотив

Посланик у Парламентарној скупштини БиХ и бивши министар здравља Српске Драган Богданић нападнут је у Теслићу, гдје му је указана љекарска помоћ. Након вербалног, физички га је напао Илија Павловић, лице које, каже Богданић, припада теслићком криминалном миљеу.

Богданић, који је и предсједник теслићког СНСД-а, тврди да иза свега стоји политика, а случај истражују полиција и Tужилаштво.

Све се десило на улици у центру Теслића када је, каже Богданић, нападач почео најприје с вербалним пријетњама, а потом и физичким нападом, ударајући га чак и у главу.

- Oд ударца сам пао, наочаре су одлетјеле негдје, нисам их успио ни наћи. Oнако онесвијешћен сам устао, он је наставио са пријетњама да ће ме физички ликвидирати. Tо није од јуче, пријетње трају већ мјесецимa. У питању су људи који су за новац спремни све урадити, неко га је усмјерио према мени, мислим да сам био праћен, пошто су била двојица нападача - појашњава Богданић.

О нападу на њега Богданић је детаље испричао у Окружном тужилаштву у Добоју.

Увјерен је да није случајан, јер је Теслић, каже, у посљедње вријеме поприште политичких обрачуна.

- Мислим да иза свега стоји политика. Теслић је након свих ови дешавања предмет политичких обрачуна, очигледно сам ја неко ко некоме смета - истакао је Богданић.

Након што му је указана љекарска помоћ у Теслићу, упућен је у добојску болницу ради изјашњавања о степену задобијених повреда, наведено је из добојске Полицијске управе.