latinica  ћирилица
17/04/2019 |  19:09 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Успјешна сарадња Факултета безбједносних наука са колегама са Космета

Факултет безбједносних наука Бањалучког универзитета један је од шест факултета, који учествују у међународном пројекту управљања безбједносним ризицима на Западном Балкану. Угостили су представниике Факултета техничких наука из Косовске Митровице и Високе техничке школе из Урошевца.

У фокусу разговора била је сарадња и размјена искустава о безбједносним ризицима на западном Балкану.

- Ми размјењујемо наша искуства, а наравно с обзиром на окружења у којима она раде, да наша сарадња има једну димензију више. Одлично се разумијемо, данас су они наши гости у Бањалуци, а на годину ми ћемо бити код њих - рекао је Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.

Посјета колега са Космета резултат је успјешне сарадње факултета Српске и Косова и Метохије.

- Ми долазимо са простора гдје је безбједност угрожена, тако да ова сарадња нам много значи. У оквиру овог пројекта надамо се и даље успјешној сарадњи, да изведемо нове генерације које ће се борити против свих тих елементарних непогода - истакла је Данијела Илић Каматина, ванредни професор Факултета техничких наука из Косовске Митровице.

Предраг Станојевић, директор Високе техничке школе из Урошевца нагласио је да је један од циљева пројекта сардње мобилност размјене искуства. Како је навео, на данашњем предавању упознали су се са начинима рада и организације на Факултету безбједносних наука и структуром која је на овом факултету.

У оквиру овог пројекта, Факултет безбједносних наука у Бањалуци покренуо је и мастер студије о управљању безбједносним ризицима у природним катастрофама.