latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:11 ⇒ 09:13 | Аутор: РТС

Харден незаустављив, Бостон и Милвоки дуплирали вођство (ВИДЕО)

Кошаркаши Хјустона на крилима Џејмса Хардена савладали су Јуту резултатом 118:98 у четвртфиналној серији плеј-офа Западне конференције. Бостон је са 99:91 био бољи од Индијана, док је Милвоки декласирао Детроит – 120:99. Све три екипе воде са по 2:0 у четвртфиналним серијама.
Џејмс Харден - Фото: Getty Images
Џејмс ХарденФото: Getty Images

Екипа из Тексаса питање побједника ријешила је у првој дионици коју је добила са 39:19 и потом само повећавала разлику. Џезери су успјели само да ублаже пораз у посљедњих 12 минута, али је јасно да ће тешко моћи да парирају јачем противнику у серији.

Харден је већ након прве четвртине имао 17 поена, а на крају је комплетирао трипл-дабл са 32 поена (11-24 из игре, 6-13 за три поена), па му није сметало ни што је имао осам изгубљених лопти.

Најбоље га је пратио Крис Пол са 17 поена, док је исти учинак на другој страни имао Рики Рубио, којем је једна асистенција недостајала да упише дабл-дабл.

Трећи меч, овога пута у Јути, на програму је у ноћи између суботе и недјеље.

Бостон такође има сигурну предност против Индијане, а до другог тријумфа стигао је послије преокрета у четвртој четвртини.

Пејсерси су послије 36 минута имали вишак од 11 поена, али су на сцену ступили Кајри Ирвинг и Џејсон Тејтум, који су Селтиксима обезбиједили 2:0 у плеј-офу. Домаћин је одиграо одличну одбрану, дозволио противничком саставу само 12 поена у том дијелу меча и на крају славио побједу.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Ирвинг са 37 поена (15-26 из игре), шест скокова и седам асистенција, док је Тејтум забиљежио 26 поена (11 од 20 из игре), четири скока и двије асистенције.

У дресу Индијане најбољи је био Бојан Богдановић са 23 поена (9-21 из игре), осам скокова, двије асистенције и четири украдене лопте.

Јанис Адетокумбо наставља фантастичну сезону и води Милвоки и у доигравању, поново је Детроит био немоћан, овога пута резултатом 120:99.

Грчки кошаркаш, којег навијачи током утакмица поздрављају повицима "МВП", преломио је сусрет у другом полувремену, пошто су у првом снаге биле релативно изједначене.

Адетокумбо је био расположен у нападу, убацио је 26 поена (11-18 из игре), уз 12 ухваћених лопти, четири асистенције и двије рампе. Једини ефикаснији од њега био је Ерик Бледсо са поеном више. Крис Мидлтон је додао 24 поена, пет скокова и осам успјешних додавања.

У пораженом тиму истакао се Андре Драмонд који је постигао 18 поена, уз 16 скокова.

Као и у осталим серијама, сљедећи меч двије екипе игра се у ноћи између суботе и недјеље.