latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:28 | Аутор: РТС

Гвардиола: Фудбал зна понекад бити окрутан

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола био је разочаран елиминацијом у четвртфиналу Лиге шампиона. Сити је побиједио Тотенхем резултатом 4:3, али је испао због већег броја примљених голова на свом стадиону.

Тотенхем је на "Етихаду" у спектакуларном мечу поражен 4:3, али је прошао даље због побједе на домаћем терену 1:0 и то у драматичној завршници у којој је поништен погодак Рахима Стерлинга за пролаз Ситија, након офсајда на асистенцију ВАР-а.

- Окрутно је, али тако је како је. Морамо прихватити - био је Гвардиола видно утучен.

Шпански стручњак није могао да превише анализира утакмицу у којој је његова екипа била надомак великог преокрета.

- Много сам поносан на играче и навијаче. Никада нисам чуо толику буку откад сам у Манчестеру, али фудбал је непредвидив. Нажалост, лоше се завршило по нас. Честитке Тотенхему и желим им срећу у полуфиналу.

Осим поништеног гола Стерлинга, домаћин није имао среће ни код примљеног поготка, пошто је Фернандо Љоренте дотакао лопту руком прије него што је прослиједио у мрежу, али је ВАР опет био на страни "пјеваца".

- Подржавам ВАР, али можда се из једног угла видјело да је Љоренте прије гола играо руком. Можда се из оног који је гледао судија ипак није видјело.

"Грађани" нису у позицији да много тугују јер већ за три дана дочекују истог противника, овога пута у Премијер лиги – тај сусрет могао би да буде изузетно значајан у борби за титулу.

- Данас је тешко и сутра ће бити тешко, али прекосутра ћемо већ бити спремни - закључио је Гвардиола.