latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:33 | Аутор: СРНА

Без проблема у одвијању саобраћаја

Саобраћај у Републици Српској одвија се несметано, по претежно сувим коловозима, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Данас и сутра од 9.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити успорен на дионици магистралног пута Клашнице-Шарговац /Приједорска петља/, због чишћења коловоза.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, па је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод, биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На ауто-путу А-1, смјер Лашва-Зеница југ, због радова на редовном одржавању тунела "1. март", саобраћај је обустављен и преусмјерен на десну коловозну траку у двосмјерном режиму.

У току су и радови на вијадукту Бојник, на дионици А-1 Сарајево запад-Сарајево сјевер, због чега возила саобраћају успорено, једном траком.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај и путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија, а теретна возила изнад седам тона укупне масе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат од јутрос је отворен за саобраћај.

Због радова у Хрватској, затворен је гранични прелаз Нови Град-Двор, али је омогућен прелазак пјешака и бициклиста.

Саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња затворен је због безбједносних разлога. /крај/вј