latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:41 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Влада о потреби измјена Закона о платама запослених у правосуђу

Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници У Бањалуци да разматра информације о потреби доношења закона о измјени и допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На деневном реду су и информације о споразуму о финансирању државног програма активности за БиХ за 2018. годину између ЕУ, коју представља Европска комисија, и БиХ коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ.

Пред министрима ће се наћи и информације о спровођењу Стратегије безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске 2013-2022. година у 2018. години, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је и да се разматра Акциони план за сузбијање и спречавање насиља у породици за 2019. годину.

Влада би требало да разматра и приједлога одлуке о прихватању донаторских средстава Владе Србије у износу од 2.500.000 евра одобрена Српској као једнократна помоћ ради реализације изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионица Тјентиште-Брод на Дрини.

Предвиђено је и да буде размотрен приједлог одлуке о прихватању донаторских средстава Владе Србије у износу од 800.000 евра једнократне помоћи за реализацију пројекта ревитализација Старог града, град Требиње.

На сједници ће бити размотрен и консолидовани годишњи извјештај о успостављању и развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору Републике Српске са стањем 31. децембра 2018. године.