latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:50 ⇒ 10:39 | Аутор: СРНА

"За разлику од Комшића, Дрварчани се не стиде своје нације и историје"

Делегат из реда српског народа у Дому народа ФБиХ Горан Броћета рекао је за Срну да су Дрварчани поносни на своју историју и нацију, за разлику од члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића који је само пијун у рукама политичког Сарајева.

- За разлику од Комшића, Дрварчани се не стиде своје нације и историје - рекао је Броћета поводом Комшићеве изјаве да Дрвар никада није био српски град нити ће бити.

Броћета је рекао да је довољно рећи да су Комшића његови сународници прогласили непожељном особом у појединим градовима.

- Комшић није добродошао у мјеста гдје живе Хрвати, то довољно говори о каквом човјеку је ријеч - истакао је Броћета.

Он је додао да Конзуларна канцеларија Србије, која је отворена у Дрвару у уторак, 16. априла, представља директну везу народа из тог дијела ФБиХ са матицом Србијом.

- Част нам је што је управо у Дрвару отворена Конзуларна канцеларија Србије, то је директна веза Срба са ових простора са матицом Србијом. Поносни смо на оно гдје припадамо и ко смо - истакао је Броћета.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је на отварању Конзуларне канцеларије у Дрвару да ће она бити у функцији повезивања Срба који живе у БиХ са матицом Србијом.

- Надам се да ће се расељена лица вратити и да ће у перспективи Дрвар бити српски град као што је увијек и био - нагласио је Ђорђевић.

Комшић је потом истакао да "Дрвар никада није био српски град нити ће то икада бити", него да је "Дрвар партизански, и одувијек је био босански град и увијек ће то бити, упркос жељама и претензијама Србије на БиХ".