latinica  ћирилица
18/04/2019 |  11:46 | Аутор: РТРС

Лига Европе: Ајнтрахт јури предност Бенфике

Вечерас ће бити познати и учесници полуфинала у другом по квалитету такмичењу, Лиги Европе. Највише пажње привлачи дуел у Франкфурту, гдје ће Ајнтрахт са Луком Јовићем покушати надокнадити минус два из Лисабона
Лука Јовић - Фото: Getty Images
Лука ЈовићФото: Getty Images

У Франкфурту, Ајнтрахт дочекује екипу Бенфике. Екипа Ајнтрахта јури минус из прве утакмице, када су у Лисабону поражени са 4:2. Тежак задатак је пред Јовићем и саиграчима, посебно што имају доста кадровских проблема. Ипак, вјерују да та предност гостију није недостижна.

-Вратили смо се поражени из Лисабона од врхунске екипе. Потребни су нам голови. С друге стране морамо бити стрпљиви, имати контролу посебно када нападамо. Имамо квалитет, посебно када играмо код куће пред нашим навијачима. За пласман у полуфинале потребна нам је савршена игра. Мислим да то можемо - поручио је тренер Ајнтрахта Ади Хитер.

Гости стижу са великом предносшћу свјесни да су близу пламана међу четири екипе. Знају да неће лако стићи до тог, посебно што домаћин има добру офанзивну линију.

-Не можемо сакрити чињеницу да тренутно имамо предност, али у овој фази све је могуће. Свједоци смо многих таквих ситуација у прошлости. Многи су имали ту предност па нису прошли даље. Циљ нам је да зауставимо офанзиву Ајнтрахата, показали су да су у том сегменту одлични - истакао је Бруно Лаге, тренер Бенфике.

Друга утакмица која привлачи пажњу је дуел Наполија и Арсенала. "Тобџије" на Сан Паоло стижу са предношћу од 2:0 из прве утакмице. И поред тог резултата, неповољног за домаћина, обје екипе су сигурне у себе и вјерују да ће проћи у наставак такмичења.

Фудбалери Челзија дочекују екипу Славије из Прага. "Плавци" су славили у првој утакмици са 1:0 и ово би требало да буде само формалност за изабранике Мауриција Сарија.

Такође, и Валенсија има огромну предност. Славила је као гост са 3:1 против Виљарела и вечерас не би требало да има проблема на свом терену.

Све утакмице почињу у 21 час.