latinica  ћирилица
18/04/2019 |  12:30 | Аутор: РТРС

У Зворнику стабилна безбједносна ситуација

Безбједносна ситуација на подручју које покрива Полицијска управс Зворник стабилна је и задовољавајућа, рекао је начелник ове управе Горан Абазовић.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

- Није било догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана, као и било каквих других догађаја вриједних пажње, а у смислу негативних посљедица. Током прва три мјесеца обезбијеђен је већи број јавних скупова и штићених личности и сва ова обезбјеђена су завршена у складу са законским прописима, без негативних посљедица - истакао је Абазовић.

У прва три мјесеца ове године евидентирана су 143 кривична дјела, што је за 18,3 одсто мање у односу на исти период лани. У првом кварталу нису регистрована најтежа кривична дјела, а значајно је повећан и коефицијент расвијетљености кривичних дјела, нарочито када је ријеч о кривичним дјелима са непознатим извршиоцем.

Јавни ред и мир нарушен је 101 пут, што је повећање од осам одсто у односу на исти период прошле године. Евидентирано је и 118 саобраћајних незгода што је за девет одсто мање у однсу на први квартал 2018. године.