X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/04/2019 |  12:37 ⇒ 16:54 | Извор: СРНА

Додик: Амбасадор Србије рекао истину, Дрвар био и остао српски

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је Дрвар био и остао српски град, те да је то истина, али је проблематична хистерија која се сваки пут покрене у Федерацији БиХ када Срби покушају да кажу да их још има и да ће остати ту.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише низ негативних реакција из Федерације БиХ на изјаву амбасадора Србије у БиХ Александра Ђорђевића да ће Дрвар поново бити српски град, Додик је истакао да не види ништа спорно у изјави амбасадора, наводећи да је рекао истину о Дрвару.

- Дрвар је био и остао српски град и изражавам задовољство што и Србија задржава пажњу на сваком мјесту гдје живе Срби, било да је ријеч о Републици Српској или ФБиХ. Оно што је проблематично у догађају за који ме питате јесте хистерија која се сваки пут покрене у ФБиХ када Срби покушају да кажу да их још има и да ће остати ту. И овом приликом изражавам захвалност Србији што брине о Србима, па и кроз отварање конзуларних поредставништава и у Српској и ФБиХ - нагласио је Додик.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је приликом отварања Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару да ће Дрвар у перспективи бити српски град, као што је увијек и био.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић реаговао је на ту изјаву, тврдећи да "Дрвар никада није био српски град, нити ће то икада бити", а сличне изјаве стигле су и од других бошњачких политичара и удружења.

Конзуларна канцеларија Србије у Дрвару отворена је 16. априла.