latinica  ћирилица
18/04/2019 |  15:02 ⇒ 19/04/2019 | 08:32 | Аутор: РТРС

Званичници: Немјерљив допринос РТРС-а афирмисању и јачању Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, упутила је честитку генералном директору, руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у Радио-телевизији Републике Српске, поводом 27 година постојања и рада.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Телевизија Републике Српске непуне три деценије предано гради углед, захваљујући професионалном, објективном и правовременом извјештавању јавности о свим најважнијим догађајима у Републици Српској, региону и свијету и даје немјерљив допринос афирмисању и јачању Републике Српске - наведено је у честитики предсједнице Српске.

Цвијановићева је навела да РТРС, чији је задатак да информише и образује, али и да представља институцију, има посебну улогу у друштвеном, културном и политичком животу Републике Српске.

- Сматрам да сте у досадашњем периоду професионално, у духу новинарске етике, одговорили задатку. Желим да Телевизији Републике Српске будућност донесе још већу гледаност, кадровско јачање и техничко осавремењавање, као и много признања и награда којима ћете оправдати епитет кредибилног јавног емитера - наводи се честитки предсједнице Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је генералном директору Радио телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу 27 година постојања и рада наше медијске куће, поручивши да је РТРС у протекле скоро три деценије постојања израсла у респектабилан јавни РТВ сервис.

Вишковић је истакао да РТРС објективно и правовремено информише грађане о најважнијим догађајима из Републике Српске, БиХ, региона и свијета.

- У име Владе Републике Српске и своје име, Вама, цјелокупној редакцији и свим запосленима упућујем најсрдачније честитке поводом 27 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске. Желим вам да прославите још много година успјешног рада, да наставите да се модернизујете и развијате, те да и даље унапређујете достигнуте, високе стандарде новинарске професије - наведено је у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је руководству и свим запосленим радницима Радио-телевизије Републике Српске 27 година постојања и пожелио пуно успјеха у даљем раду.

Додик је оцијенио да је РТРС незаобилазан извор информисања јавности.

- Желим вам да останете истрајни у поштовању истинских вриједности и стандарда новинарске професије и да као јавни сервис наставите радити у најбољем интересу грађана и јавности", наводи се у честитки.

Додик је пожелио да РТРС настави са професионалним извјештавањем и да оставари циљеве које је зацртао, а руководству и свим запосленима пуно успјеха, како на професионалном тако и на личном плану.