latinica  ћирилица
18/04/2019 |  16:19 | Аутор: СРНА

Вучић: Албанци без компромиса са Београдом неће имати ништа

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас групу Срба која је пјешке дошла са Космета да би присуствовала сутрашњем скупу у Београду и тако пружила подршку политици коју води, те поручио да Албанци са Космета, али и сви други, треба да знају да без компромиса са Србијом неће имати ништа.
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић)Фото: ТАНЈУГ

- И међународна заједница, и Немачка, САД, Француска, морају да знају да без компромиса притисци не помажу - рекао је Вучић.

Он је нагласио да је пред Србијом тежак период и да очекује даље притиске.

- То је важан период по питању Косова и Метохије. Не бих рекао одлучујући или нешто што ће донијети не знам какво коначно рјешење, али један тежак период у којем очекујем бројне притиске да Србија учини додатне уступке, из мени непознатих разлога, како би умилила косовске Албанце да прихвате да укину таксе да би се отворила могућност за дијалог - навео је Вучић, преносе београдски медији.

Он је додао да је и лично на дневном нивоу изложен захтјевима да Београд учини нешто како би Албанци повукли противправне таксе.

- Мој одговор је да не понижавају Србију - рекао је Вучић.

Он је поновио да ће се Србија борити цивилизованим методама, да је чекала шест мјесеци не уводећи реципрочне мјере послије увођења такса, али да не може да трпи и чека довијека без одговора.

- То ћу рећи и /њемачком/ канцелару Ангели Меркел и француском предсједнику Емануелу Макрону /у Бриселу/ - рекао је Вучић.

- Надам се да ће састанак бити подстицај миру и стабилности у региону, а не прилика да неодговорни људи добију подијум и сцену за неозбиљне наступе. Ако и буде тако, добиће одговоран одговор од стране представника Србије, борићемо се свим срцем - нагласио је Вучић.

Он је поновио да је уговорио и билатералне сусрете са кинеским предсједником Си Ђинпингом и предсједником Русије Владимиром Путином, којима ће предочити низ чињеница о томе како су Албанци прекршили све договоре и шта све самовољно чине на Космету.