latinica  ћирилица
18/04/2019 |  16:33 | Аутор: СРНА

Зворник: Судски спорови у корист Градске управе

Скупштина града Зворника усвојила је једногласно информацију о судским споровима у којима Градска управа, тужена или тужилац у 2018. години, више потражује него што се потражује од града Зворника.
Зворник - СО - Фото: РТРС
Зворник - СОФото: РТРС

Замјеник правобраниоца Републике Српске са сједиштем у Бијељини Милан Радујко, који је присуствовао сједници Скупштине, истакао је задовољство функционисањем зворничке Градске управе у току извјештајног периода.

- Сматрамо да буџет града Зворника није ни на који начин оптерећен судским и другим предметима. Углавном је ријеч о томе да град више потражује него што се потражује од града - рекао је Радујко.

Скупштина града усвојила је и извјештаје о раду јавних установа чији је оснивач град Зворник за 2018. годину, а то су Дом здравља, Рекреационо-спортски центар Зворник, Дјечији вртић Наша радост, Народна библиотека и музејска збирка, Центар за социјални рад, Дом за старија лица, Туристичка организација града Зворника и Дом омладине.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић истакао је да је од осам установа чији је оснивач град седам пословало позитивно, док је Дом омладине исказао губитак.

- Само је Дом омладине пословао негативно и ми смо већ предузели неке активности како бисмо помогли да се у току 2019. године таква ситуација не понови. Једна од активности коју намјеравамо да реализујемо јесте набавка пројектора са циљем да се приход Дома омладине повећа - најавио је Ивановић.

Једногласно је усвојена одлука о заштити и држању домаћих животиња на подручју града Зворника, којом се регулишу заштита животиња, њихова основна права и добробит и поштовање њиховог живота, те утврђују услови за њихово држање на подручју града, односно зоохигијена као комунална дјелатност од посебног јавног интереса.

Усвојени су и извјештаји о пословању у прошлој години акционарских друштава Водовод и комуналије и Зворник стан, као и извјештај о извршењу производно-финансијског плана Шумске управе Зворник.