latinica  ћирилица
18/04/2019 |  20:01 | Аутор: ТАНЈУГ

"Ролекс" четврту годину најугледнија компанија на свијету

Швајцарски произвођач сатова "Ролекс" четврту годину заредом проглашен је за најугледнију свјетску компанију, преноси хрватски Пословни дневник.
Ролекс - Фото: AFP
РолексФото: AFP

То признање додјељује се од 1997. године, а листу од 100 најугледнијих компанија саставља Институт за репутације из Бостона, водећи пружалац услуга за мјерење и управљање репутацијом.

И ове је године Ролекс је иза себе оставио добро познате компаније као што су ЛЕГО, Волт Дизни, Сдидас, Мајкрософт, Сони, Канон, Мишелин, Нетфликс и Бош.

Како би дошли до ових резултата, истраживачи института из Бостона испитали су више од 230.000 појединаца у 15 земаља свијета. Компаније које се разматрају за улазак на листу обично имају приход већи од 50 милијарди долара годишње, присутност у свим испитаним земљама и познавање бренда код бар 40 одсто опште популације.

У историји дугој више од 100 година компанија Ролекс је непрекидно радила на трајним побољшањима, као и на улагањима у иновације на свим нивоима.

Управо је преданост тежњи за изврсности и жеља за доприносом друштву уврстила Ролекс на сам врх најугледнијих свјетских компанија.