latinica  ћирилица
18/04/2019 |  22:46 | Аутор: Б92

Гудурић трагичар – Жалгирис изненадио Фенербахче у Истанбулу!

Кошаркаши Фенербахчеа поражени су пред домаћом публиком од Жалгириса са 82:80, у другом мечу четвртфинала Евролиге.
Марко Гудурић (Фото:euroleague.com) -
Марко Гудурић (Фото:euroleague.com)

Екипа из Каунаса била је бољи противник током свих 40 минута и на крају је заслужено дошла до побједе. Иако су имали предност и од 17 поена, Фенер је успио да се врати и у последњем минуту изједначи преко Датомеа (80:80).

Послије тајм-аута Јасикевичуса Жалгирис је успио да поентира на истеку напада и на 20 секунди до краја на семафору било је 80:82. Обрадовић није затражио тајм-аут, Слукас се одлучио за за Гудурића, који је био у ћошку.

Лопта је дошла до њега, али је српски кошаркаш послије финте газио линију и тако изгубио лопту. Фенер је брзо направио фаул, Вестерман је промашио оба бацања, а Датоме за четири секунде није успио да погоди тројку.

Генерално Гудурић је одиграо веома добар меч, био је један од најзаслужнијих што је клуб из Истанбула "истопио" велику предност Жалгириса, а меч је завршио са 11 поена, скоком и асистенцијом.

Никола Калинић није имао своје вече, имао је свега индекс од два поена, а учинак од четири поена, три скока, двије асистенције, двије украдене и три изгубљене лопте. Најефикаснији код Фенера био је Датоме са 17, док је Слукас постигао 15.

У побједничком саставу Едгарас Улановас имао је 20 поена и седам скокова, Нејт Волтерс је постигао 14, док је Брендон Дејвис постигао 13 поена.

Трећи и четврти мечеви играју се у Каунасу наредног уторка и четвртка.