latinica  ћирилица
18/04/2019 |  23:03 ⇒ 23:04 | Аутор: РТРС

Лига Европе: "Српски" Ајнтрахт у полуфиналу! (ФОТО)

Тим из Франкфурта у реванш мечу надокнадио предност Бенфике и побједом од 2:0 пласирао се у полуфинале Лиге Европе. Пролаз даље изборили и Арсенал, Валенсија и Челзи.
Франкфурт - Бенфика (фото: twitter.com/eintracht) -
Франкфурт - Бенфика (фото: twitter.com/eintracht)

Српски трио у Ајнтрахту и даље маршира Европом. Лука Јовић, Мијат Гаћиновић и Филип Костић изборили су пласман међу четири најбоље екипе у другом по рангу европском такмичењу. Лисабонских 2:4, надонадили су мудром игром, а серију је отворио управо Костић у 37. минуту на асистенцију Гаћиновића, а велико славље за преко 50.000 домаћих навијача донио је Роде у 67. минуту. Ни мање ни више, таман колико треба, 2:0 за Ајнтрахт. 

Валенсија је у шпанском окршају потврдила доминацију против Виљареала и на "Местаји", било је 2:0 за "црне шишмише". Стријелци су били Латоре у 13. минуту, те парехо у 54. минуту, и када се погледа први сусрет, више него убједљив тријумф Валенсије над "жутом подморницом" (5:1). 

Фудбалери Валенсије (фото: twitter.com/europaleague)

Један, али вриједан гол виђен је у сусрету најзвучниј имена између Наполија и Арсенала. Међутим, није било узбуђења, јер славили су Енглези и у реваншу, овај пут минимално (0:1), поготком Александра Лаказете у 36. минуту, за укупних 3:0 "тобџија". 

Александар Лаказет (фото: twitter.com/europaleague)

Права голеада виђена је на "Стемфорд Бриџу", гдје је Челзи славио против Славије из Прага (4:3). "Плавци" су већ у 27. минуту имали капитално водство од 4:1, уз тријумф у Прагу (0:1), па су до краја меча могли играти нешто опуштеније, што су гости искористили и ублажили на крају пораз. Прво име сусрета био је Педро са два поготка.

Педро (фото: twitter.com/europaleague)