latinica  ћирилица
19/04/2019 |  09:11 | Аутор: Б92

Вориорси у вођству на Западу

Кошаркашин Голден Стејт Вориорса савладали су као гости Лос Анђелес Клиперсе са 132:105 у трећем мечу серије четвртфинала плеј-офа Западне конференције.
Голден Стејт - Фото: ТАНЈУГ
Голден СтејтФото: ТАНЈУГ

Тако је шампион НБА начинио "брејк" и повео са 2:1 у серији уочи новог сусрета у Лос Анђелесу који је на програму у недјељу.

Била је то сјајна партија Голден Стејта. Овог пута нису дозволили да им се понови меч број два када су имали огромну предност и на крају дозволили Клиперсима да им украду побједу.

Од прве до посљедње четвртине играли су максимално озбиљно. Прва четвртина који су добили са 17 поена разлике (41:24) најавила је шта очекује Клиперсе, да би Вориорси на одмор отишли са предношћу од 21 поена, 73:52.

Нису попустили тепмо ни у наставку, па су на истеку треће четвртине имали чак 29 поена предности послије чега је посљедња четвртина била само рутинско привођење посла крају.

У побједничком тиму Голден Стејта, најбољи је био Кевин Дурент који је сусрет завршио са 38 поена, четири скока, седам асистенција и једном блокадом.

Стеф Кари је за 20 минута постигао 21 поен уз пет скокова и асистенцију. Андре Игудала је постигао 15, Клеј Томпсон 12, а Кевин Луни десет поена.

Код Клиперса, Ивица Зубац је остварио дабл-дабл од 18 поена и 155 скокова уз по украдену лопту и блокаду, Лу Вилијамс је постигао 16, а Грин и Монтрезл Харел по 15 поена.