latinica  ћирилица
19/04/2019 |  09:27 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Гужве на граничним прелазима Брод и Градишка

На граничним прелазима Брод и Градишка појачана је фреквенција возила на улазу у БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.
ГП Градишка, 19.4.2019 (Фото: ams-rs.com) -
ГП Градишка, 19.4.2019 (Фото: ams-rs.com)

Гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат отворен је за саобраћај, док је из безбједносних разлога затворен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, додаје се у саопштењу.

Подсјећамо, гранични прелаз Нови Град-Двор од јутрос је отворен за путнички саобраћај.

Ауто-мото савез Републике Српске пустио је у рад видео камере на граничним прелазима Нови Град и Козарска Дубица, чиме је возачима омогућено да се путем интернет странице www.ams-rs.com или мобилне андроид апликације АМС Српске упознају са стањем саобраћаја на тим граничним прелазима.

Возачи имају могућност провјере тренутног стања саобраћаја на десет граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

АМС Републике Српске позвао је возаче да прије поласка на пут преко наведених граничних прелаза, провјере тренутно стање саобраћаја и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.