latinica  ћирилица
19/04/2019 |  12:15 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Бјелица: Миличевић идеалан кандидат за предсједника СДС-а

Потпредсједник Српске демократске странке Милован Бјелица изјавио је за Срну да је предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић идеалан кандидат за предсједника ове странке, јер не дијели Републику Српску на исток и запад, већ је човјек Српске.
Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

Бјелица је истакао да је Миличевић, дјелујући у својој општини, постао препознатљив у свакој локалној заједници у Републици Српској.

Према његовим ријечима, најбољи показатељ како се може и како се треба радити јесте то када неко успије да толико пута побиједи на изборима у својој локалној средини, која га веома добро познаје и управо због тога га поштује и цијени.

Бјелица је оцијенио да је Миличевић био уз своје грађане, слушао их и уважавао њихово мишљење, те препознао потребе сваког човјека и заједнице.

- Таквог човјека ми требамо на функцији предсједника државотворне организације каква је Српска демократска странка. Снагом своје личности, организационим способностима, чак и без неке подршке врха сопствене странке, успио је да побиједи своје политичке противнике - истакао је Бјелица.

Он сматра да је Миличевић кадар да свој модел и начин рада, патриотизам и опхођење како према грађанима, тако и према свим члановима странке, али и другим политичким субјектима у Српској и БиХ, примијени на цијелу организацију СДС-а.

- То је видљиво из сваког његовог обраћања и јавног наступа, јер не дијели странку на побједнике и губитнике, иако је он увијек побједник. Не дијели ни Републику Српску на "исток и запад", јер је човјек и са истока и са запада, једноставно човјек Републике Српске - истакао је Бјелица.

Он је нагласио да Миличевић не гради, нити је градио своју каријеру додворавајући се било коме, нити стварајући непријатеље и противнике.

- Због свега овога сигуран сам да народ Романије дијели моје мишљење да је Милан Миличевић идеалан кандидат за предсједника СДС-а. У томе има пуну подршку мене, мојих сарадника и народа Сарајевско-романијске регије - поручио је потпредсједник СДС-а.

Скупштина Општинског одбора СДС-а Шамац кандидовала је синоћ Миличевића за предсједника ове странке.

Миличевић је данас потврдио кандидатуру.